En mellanlandning i bryssel - oväntat trevligt

I februari 2015 skulle vi resa på en sedan länge bokad och mycket efterlängtad resa till Barcelona. Vi var jag (Sara),Linda, Lucas, Saga och Lindas syster Marie. Vi såg fram emot god mat, härlig atmosfär och kanske främst att se FC Barcelona spela på Camp nou. 

Några dagar före avresa började vi bli oroliga eftersom Norveigans personal påbörjat en strejk. Så vi började lusläsa nyheter och Norveigans hemsida efter information. Vi skulle resa på en fredagmorgon runt sjutiden på morgonen. Kvällen innan avresa, vid elva tiden, läste jag både på Landvetters hemsida och på Norveigans hemsida att vårt flyg skulle gå. Så det kändes rätt lugnt för oss. Men halv ett på natten fick Linda ett sms att flyget var inställt!

Först gick all luft ur oss, men sedan vaknade vi till lite och tänkte att det här måste vi lösa. Så plötsligt satt vi helt hysteriskt och försökte boka nya biljetter mitt i natten med ett annat bolag. Och plötsligt så hittade vi biljetter med Bravofly till ett helt ok pris.  Nackdelen var att vi skulle behöva göra en mellanlandning i Bryssel på 4,5 timmar. Så vi skulle förlora tid i Barcelona, men i alla fall komma iväg på vår resa.

Jag har personligen lite svårt för klämkäcka uttryck som "om livet ger dig citroner gör saft av dem" eller mitt personliga hatuttryck "var inte rädd för motgång, för minns att det är i motvind och inte medvind som en drake stiger". Men just vid detta tillfälle visade sig det stämma. 

Mellanlandningen i Bryssel blev verkligen en lyckträff för oss. Ingen av oss hade varit i Belgien tidigare, men vi fick verkligen mersmak för fler besök. På morgonen ringde vi vår gulliga kollega Inger som tidigare bott i Belgien. Trots att vi ringde henne i ottan hjälpte hon oss med glatt humör. Hon tipsade oss att vi nog borde hinna lämna flygplatsen och ta en snabbvisit till Bryssel under vår mellanlandning. Dessutom sa hon att det inte skulle vara långt bort att ta oss till Manneken Pis.

Det var supersmidigt att ta sig från flygplatsen till centrala Bryssel med tåg. Våra väskor var ju incheckade så vi tog bara med oss handbagaget och promenerade mot tågstationen. Väl framme frågade vi snälla lokalbor efter vägen till Grande place.
Under vårt korta besök hann vi äta lunch, där vi smakade den belgiska specialiteten Moules frites (musslor med pommes frites). Vi tog en promenad och såg diverse sevärdheter som Manneken pis och stora torget med sina vackra historiska byggnader. Vi fikade på härligt frasiga belgiska våfflor och besökte några av alla chokladbutikerna. Sedan åkte vi tillbaka till flygplatsen utan stress.

När vi bokade vår resa fanns ett besök i Bryssel inte med i planeringen, men det besöket visade sig bli en av höjdpunkterna på vår resa! Så mitt råd om du har en mellanlandning i Bryssel på 4,5 timmar eller mer, ta en tripp till den belgiska huvudstaden. Ät en våffla, köp choklad som present och bara njut av en promenad i en mysig stad!
Äntligen på väg
Moules frites
Grande place
Gatukonst i Bryssel