South Surrey White rock

År 2004 arbetade jag för ett stort resebolag som barnklubbsledare. Först var jag placerad i Tunisien, ett land jag verkligen gillade och har många fina minnen från. Sedan hamnade jag på Lanzarote, där jag från början kände mig ganska ensam och längtade hem. Plötsligt en morgon stod det en tjej i min dörröppning och undrade på danska om jag ville följa med och besöka den lokala marknaden. Det var så jag träffade min kollega Ayoe. Jag blev jätteglad och följde gärna med på marknad. Efter det blev vi vänner och har hållt kontakten i alla år.
Vi delar att stort intresse för resor och mat. Dessutom är det alltid intressant att umgås med Ayoe eftersom hon är klok som en uggla, och vi har roligt ihop.

Under sin studietid åkte Ayoe som utbytesstudent till Kanada, där hon trivdes så bra så att hon blev kvar. Hon bor numera utanför Vancouver med man och två söta barn. Vilket gett mig möjlighet att två gånger hälsa på.

Jag gillar verkligen Kanada. Naturen är otroligt vacker. Det är modernt och avslappnat samtidigt. Människor är verkligen trevliga och det finns otroligt mycket att se, göra och uppleva.

Ayoe med familj
Kanadensiska hus är oftast väldigt fina

Första gången jag var i Kanada bodde Ayoe och hennes man i Vancouver. Nu har de flyttat till förorten White Rock South Surrey, som ligger nära både Vancouver och amerikanska gränsen.
White Rock South Surrey är egentligen två samhällen som växt ihop South Surrey och White Rock.
Det är ett lugnt område, med möjlighet att både uppleva natur, ta det lugnt, shoppa och äta gott. Med Ayoe och Bob i närheten äter man alltid gott. Dels är de bra på att hitta goda restauranger men de är också väldigt duktiga på att laga god mat själva. De har gett ut två kokböcker och driver en  matblogg.

Här under kommer följa en del saker vi gjorde under min vistelse:
Besöka White Rock beach
Vi tog en härlig promenad till White Rock beach. Ju närmare vi kom ju mer lutade det. Vägen ner till strandområdet lutar rejält, så det gällde att hålla ett stadigt tag i barnvagnen annars hade den svischat iväg fort nerför backen. Jag vill inte ens tänka på hur jobbigt det var att ta sig uppför backen igen. 
Väl nere fanns en fin strandpromenad med vacker pir, trevliga restauranger och små butiker.

Vi promenerade runt en stund först, sedan bestämde vi oss för att äta glass. När vi skulle beställa vår glass, undrade butiksbiträdet vilket land vi kom ifrån. När vi svarade Danmark och Sverige blev han eld och lågor för de hade han aldrig haft gäster från förrut. Han ropade på en man utanför caféet, att nu han skulle han bli testad. Detta visade sig bli ett väldigt intressant möte. Den äldre mannen presenterade sig som lingvist, och hävdade att han kunde 42 språk! Jag kan inte bekräfta att det stämmer, men det skulle inte förvåna mig om det vore sant. Han pratade italienska med cafébiträdet och när vi gick in på caféet stod han och pratade polska med några gäster. När han hörde att jag var svensk sa han "Hej, hur mår du?" och vi hade en liten konversation. Sedan sjung han "Hej tomtegubbar för mig", vilket kändes både otippat,surrealistiskt och roligt. Vad gällde danska, sa han att det var ett av världens svåraste språk att lära sig.
 

Längs med White Rock beach går tågrälsen som förbinder Vancouver med Seattle.
Det var en härlig vårdag när vi promenerade på den fina piren
Ute på piren var det många som fiskade.
White Rock är döpt efter en stor sten som man tror kom dit med inlandsisen. Den målas vit en gång i månaden. Det är en plats för grafitti. Där hamnar både namnen på kärlekspar och andra spännande budskap.
En fågel har hittat sin lunch. Inte lika kul för krabban.
En fågel har hittat sin lunch. Inte lika kul för krabban.
Ayoes födelsedagstårta Ayoes födelsedagstårta

Trots att White Rock är ett välbefolkat samhälle fanns möjlighet till härliga naturupplevelser. Från strandkanten och piren fanns möjlighet att se fåglar, fiskar och krabbor. När jag satt och åt glass kände jag plötsligt att något stort flög ovanför mig, vilket visade sig vara en örn som bara var ca tio meter ifrån oss.

Vi var även vid White Rock beach på kvällstid . Ayoe fyllde år så vi gick till en trevlig fiskrestaurang för att fira. Restaurangen heter the Boathouse och hade ett härligt läge så att vi kunde se solnedgången. Ett perfekt ställe att fira födelsedag och maten var supergod!

Urban Safari rescue safari
En dag besökte vi ett center som tar hand om exotiska djur som ägarna inte klarat att ta han om eller övergett och lämnat i naturen. Pengarna man betalar i inträde går till att hålla centret öppet. Det var en väldigt barnvänlig plats. Vi fick en liten guidad tur där vi fick gå runt och se och lära oss mer om de olika djuren. I vissa fall fick vi närkontakt med djuren. Detta är inget utflyktsmål för den som har spindelskräck eller ormfobi.

Caspian fick en ny slingrande kompis. Kvinnan i den fina kepsen är vår guide som tryggt introducerade oss till centrets exotiska djur
Caspian fick en ny slingrande kompis. Kvinnan i den fina kepsen är vår guide som tryggt introducerade oss till centrets exotiska djur
Hjälp!?
Här hälsar jag på en "prickly leaf", är inte säker på vad detta djur heter på svenska.
Här hälsar jag på en "prickly leaf", är inte säker på vad detta djur heter på svenska.

 Crescent Beach
Efter vårt beök på Urban Safari rescue center åkte vi till 
 Crescent Beach. Ayoe och hennes familj åker ofta dit på utflykt. Det är härligt strandområde, populärt både bland motionärer, badare och fågelskådare. Här finns goda chanser att se både örn och ovanliga fåglar. Dagen vi var där  var solig men kylig, så inget bad för oss. Vi promenerade längs med stranden, spanade efter fåglar och fikade. Vi hade med oss fika från Ayoe och Bobs favoritcafé, Fieldstones. På deras rekomendation hade jag köpt scones med hallon och vit choklad. De var otroligt mumsiga, så jag hoppas att jag får möjlighet att äta dem igen.

På somrarna är här fullt med badgäster, men det var lite för kyligt för det när vi beökte Crescent beach.
Här är jag väldigt nöjd både beroende på det härliga vädret, naturupplevelsen och kanske mest beroende på den goda fikan.

Shopping
En dag tog jag en promenad på egen hand till Morgan Crossing outlet. Där fanns en mängd butiker med riktigt bra priser, så jag kom tillbaka till Ayoe med många shoppingkassar. Mest handlade jag på Tommy Hilfiger och Gap. Passade även på att fika på ett mysigt cupcake-café. Köpte dessutom med mig en cupcake till så att jag kunde mumsa på promenaden tillbaka. Lunchen åt jag på Sushi Castle som hade god sushi till bra pris
Så om du är i närheten och sugen på bra shopping och fika, så är Morgan Crossing stället för dig.

Soliga hälsningar från Sara

kommentarer