Vancouver

Första gången jag besökte min kompis Ayoe i Kanada bodde hon i Vancouver. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Vancouver är absolut en av mina favoritstäder i världen. Staden har en sådan härlig blandning av storstadspuls och avslappnad stämning. 

Nackdelen med Vancouver är att det är en väldigt lång och seg resväg för oss svenskar för att ta oss dit. Fördelararna är nog nästan allt annat. Här finns mängder med god mat, restaurangnivån är väldigt hög. Här finns en mängd intressanta sevärdheter, bra shopping och framför allt är det en väldigt trevlig stad. För mig som inte har något lokalsinne är det ändå relativt lätt att hitta, för staden är väldigt logiskt uppbyggd. Kollektivtrafiken är välutbyggd så det är lätt att ta sig runt. 

Andra gången jag besökte Kanada hade Ayoe flyttat till White Rock South Surrey, utanför Vancouver. Så denna gång fick jag nöja mig med en härlig dagsutflykt till Vancouver. 

Här nedanför kommer lite förslag på saker att göra om du är på plats i Vancouver:

Vancouver är en härlig mix av skyskrapor och storstadspuls tillsammans med strandpromenader och mysiga områden.

Gå på en gratis guidad tur
Om du går på en guidad tur med Tour guys så får du se de flesta av stadens sevärdheter och lära dig mycket om staden, samtidigt som du får en rejäl promenad och sparar pengar.

Granville Island
Området runt Granville Island har en härlig atmosfär. Här finns coola butiker, gatukonst, trevliga ställen att äta och en rolig marknad där du kan handla allt mellan himmel och jord.

Grouse mountain
Gör en dagsutflykt till Grouse mountain för en härlig naturupplevelse. Uppe på toppen har man en fantastisk utsikt och en mängd aktiviteter. Förutom att du kan ätaden lokala specialiteten "beaver tale" (inte så illa som det låter, utan ett friterat bakverk som serveras med kanel och socker) kan du också se en "lumberjack show", björnar, fåglar m.m. Det går kabinbana upp men om man ska besöka Grouse mountain på lokalbefolkningens sätt bör man göra en så kallad "Grouse grind", helt enkelt gå upp. 
Om jag ska vara ärlig så var jag väldigt stolt när vi väl nådde på toppen, för vägen upp var jobbig. Det tog cirka en och en halv timme för oss att ta oss upp. Det var som att gå i trappa utan paus i en och en halv timme. Så väl på toppen var benen trötta, men snart kändes det bättre. Det kändes faktiskt värt det när jag beundrade utsiktet och upplevde allt roligt som fanns på toppen. Kändes dock skönt att åka kabinliften ner.

Choklad
Vi besökte Chocolate art som är en underbar kombination av café och chokladbutik. Vi åt varsin god smörgås med äpple och brie i caféet. Sedan köpte vi med oss praliner och chokladkakor. Deras praliner var helt underbara!

Polismuseet
Polismuseet är ett intressant museum som är väldigt publikvänligt. För de modiga ordnas filmvisning i bårhuset.

Gatukonst vid Granville Island
Coola målade silos i Vancouvers hamnområde

Utöver mina tips finns det otroligt mycket annat att göra i Vancouver. Du kan åka upp till en Sky bar och se staden från ovan, se en mängd ställen som varit med i filmer, shoppa med mera. Här finns otroliga möjligheter till friluftsliv. Du kan campa, vandra, klättra och paddla havskajak. 
Om jag besöker området igen hoppas jag att jag får möjligjhet att besöka Vancouver Island.
Skriv gärna och berätta om du har egna tips.

Ha det gott!

Sara

Kommentarer