Nordvästra London

London är verkligen en jättestad full av liv. Trots att jag tillbringat mycket tid där, och delvis bott där, kan jag inte säga att jag är ens i närheten av att ha full koll på London. Dels för att det är en stad i ständig förändring. Överallt poppar det upp nya butiker, restauranger medan andra stänger. Dessutom är det en så stor stad att även om man håller sig i sin del av staden så finns det mesta du behöver där, nöjen, affärer, parker och mat. Jag har mestadels hållit mig i de nordvästra delarna av London. Så här kommer min guide till områden i nordvästra London:

Camden Town
Är du i London så bör du självklart besöka Camden Market. Här finns allt möjligt att handla, kläder, inredning, smycken och mat. Här kan du finna coola saker som du inte kan finna på så många andra ställen. Letar du Converse eller Dr-martensskor så har du kommit rätt, för här finns mängder med skoaffärer. Passa på att ät lunch från någon av alla de trevliga matbodarna. Här finns mat från världens alla hörn till ett bra pris. Marknaden är öppen alla dagar. Jag brukar hålla mig därifrån på lördagar, eftersom det brukar vara väldigt mycket folk då. En annan anledning att åka till Camden market, är att titta på människor som rör sig i området. Här får du verkligen en känsla för det coola, alternativa London.

Mitt tips är att ta sig till Camden på förmiddagen med buss, tunnelbana eller overground (pendeltåg). Strosa runt i området och titta och shoppa. Därefter är det läge för lunch innan du strosa runt lite till. Köp med fika från något trevligt marknadsstånd och bege dig till Dingwalls Dock in Camden Lock Market. Därifrån tar du en kanalbåt som tar dig längs Regents kanal för 8.50 pund per person.

Harlesden
Är definitivt inte det trevligaste stället i stan, så är du inte i närheten finns det ingen speciell anledning att ta dig hit. Men om du ändå är här så kommer lite förslag. Här finns fisk och kötthandlare som håller mycket bättre priser än vad du finner i centrum. Så ska du handla mat till kvällens middag så kan du lika gärna handla det här. Här finns också flera somaliska och karibiska restauranger, så har du lust att prova något nytt i matväg så ge dem en chans.

Väggmålning från Harlesden. Dagen efter att fotot togs var väggmålningen helt borttvättad
Väggmålning från Harlesden. Dagen efter att fotot togs var väggmålningen helt borttvättad

Kensal Rise
Detta är ett område där det ofta öppnar upp nya butiker och restauranger. Utsågs en gång av Vogue till hippaste gatan i Europa. Längs med Chamberlayne road finns flera trevliga restauranger, och roliga små butiker. Här kommer en lista på guldkorn.

  • Rise är en butik men roliga presenter och annorlunda inredningsdetaljer.
  • Scarlet and Violet är en väldigt trevlig blombutik.
  •   Minkies deli är ett prisbelönt med trevligt läge och god mat och fika. Byggnaden är av glas så      oavsett bord kan du spana på förbipasserande.
  •  Paradise är en restaurang/bar/klubb som kan vara trevligt för en lugn vardag eller festlig fredag med fullt ös. De har ofta olika klubbar med olika teman.
  • Kensal Green cemitary. En stor gammal kyrkogård med en intressant historia. Här kan man gå en guidad tur vilket var intressant. Då fick jag lära mig om de kända personerna som är begravda på kyrkogården men även andra intressanta anekdoter och spännande fakta.
  •  Lexi Cinema är en mysig alternativ bio.
Kilburn
Inte heller ett ställe värt att resa till om du inte har vägarna förbi. Om du har vägarna förbi finns det möjlighet till att handla billigt. Här finns många butiker av typen 1pound-shop, det vill säga butiker som säljer allt möjligt till ett billigt pris, oftast 1 pund. Här finns också en TK.maxx och en Primark för den som är på jakt efter billiga kläder. Här finns också en mängd små matställen till en relativt billig penning.
Jag gillar kebab och falafelstället Woodys.


Wembley
Alla känner till arenan men det finns ännu mer att upptäcka i Wembley.
På själva huvudgatan finns små butiker och matställen med bra pris. Jag gillar de ställen som har indisk snabbmat.
För några år sedan byggdes ett nytt outletområde, London designer outlet. Här kan du tillbringa lite tid på att strosa runt och handla. Jag kan vara ärlig och säga att jag inte gjort några jättefynd här, men visst har jag handlat. I shoppingkassen har hamnat kläder från Gap och Bench, 
accessoarer från Claire och choklad från Lindt.
Här finns också en mängd restauranger, så detta är ett trevligt ställe även på kvällen. Eftersom det ligger nära arenan kan det vara bra att boka om det är matchkväll eller dags för konsert.
Min favoritrestaurang är Ping Pong, en asiatisk restaurang med goda små rätter och roliga drinkar.

Det finns självklart mängder med annat att se, äta och göra i nordvästra London, men nu börjar jag bli så pass sömning att det bäst att jag avslutar för ikväll medan texten fortfarande är begriplig. Har du andra tips får du gärna höra av dig. Så kan jag testa något nytt vid mitt nästa Londonbesök.

Sömniga hälsningar från Sara

Kommentarer