Kosta Boda art hotel-En upplevelse för alla sinnen

En lördag förmiddag packade vi in oss i bilen för avfärd mot Kosta Boda. Linda hade lyckats hitta ett riktigt bra erbjudande som omfattade hotellövernattning, spa och frukost. Så därför var vi (Linda, Sara, Lucas och Saga) nu på väg mot glasriket. För Saga var det mest spännande eftersom detta var hennes födelsedagspresent, så hon visste inte vart vi var på väg.

Vi blev väldigt imponerade av Kosta Boda art hotel, det är som ett väldigt trevligt hotell och utställning för otroligt cool glaskonst i ett. Överallt kunde man se olika konstverk och hitta fakta om olika glaskonstnärer.

Eftersom vi anlände på eftermiddagen var planen att vi mest skulle ta det lugnt innan vi begav oss till en av hotellets restauranger för middag. Men eftersom vädret visade sig från sin bästa sida passade vi på att ta en snabb tur till hotellets pool, där vi slöade i solskenet.
På kvällen begav vi oss till Linnea art restaurang där vi avnjöt en god middag i lugn miljö.

Efter middagen besökte vi också det otroligt vackra glasbaren för en kvällsdrink. Där fanns det så otroligt mycket olika konstverk att titta på så att det nästan var svårt att hålla fokus på samtal. 

Utsövda och nöjda gick vi på morgonen till frukosten, där vi glatt försåg oss med allt från belgiska våfflor till äggröra och goda smoothies. En rolig detalj var att all frukost serverade på fat, i skålar och i glas från Kosta Bodas egen tillverkning. Så frukosten blev även en fröjd för ögat på grund av alla vackra färger.

Efter frukosten var det dags för det som barnen sett fram emot mest, spaavdelningen. En härlig upplevelse för stora små! Flera pooler i olika storlek och temperatur, olika bastur och vacker och harmonisk inredning. Även här hade de på  finurliga sätt fått med sin vackra glaskonst, bland annat genom en utställning på poolbotten. Vi njöt till fullo av den härliga miljön.

Avslappnade och nöjda begav vi oss till Kosta Boda outlet för att leta efter fynd. Outleten ligger precis utanför hotellet och består av flera olika byggnader. En Butik har Kosta Bodas egna produkter och en annan vackra glasföremål från Orrefors. Dessutom fanns det stora butiker med utförsäljning av skor och kläder.  

Efter allt detta hoppade vi in i bilen för att ta oss hemåt igen. I bilen summerade vi vå upplevelse av vår minisemester. Vi var alla otroligt nöjda med hotellet och spat. Barnen tyckte att shoppingturen var tråkig men vi vuxna var nöjda med våra fynd. Helhetsupplevelsen av den vackra inredningen och avslappnade stämningen är nog det vi uppskattade mest med detta besök.

Så vi rekommenderar er som har möjlighet att besöka Kosta Boda art hotell. Håll gärna utkik på deras hemsida så att ni kan hitta när de har olika erbjudanden.