Islandshästar, god mat och välmående

En ridweekend i västeråstrakten

När jag var barn fanns det ingen plats jag trivdes bättre i än i stallet. Att rida och sköta om hästarna på ridskolan var det bästa jag visste. Än idag blir jag väldigt nostalgisk av ljudet av hovklapper mot asfalt eller ljudet av en häst som mumsar sitt hö. Även när jag växte upp var ridning något jag fortsatte med länge, och stallet var en plats där jag alltid kände lugn och glädje.

Tillsammans med min barndomsvän Cissi försöker jag varje sommar komma iväg till något trevligt ställe för att rida. Detta har gjort att vi har ridit till och sovit över i en fäbod i Dalarna, galopperat omkring på Nordsvenskar i de småländska skogarna samt ridit långritt i den vackra omgivningen på Hallandsåsen. 
Oftast försöker vi rida två dagar i rad, en långritt per dag.
I år när det var dags för att planera vårt ridäventyr råkade vi hitta denna sida. Vilket ledde till att vi denna sommar bokade ett ridläger för vuxna i Skultuna utanför Västerås. Lägret ordnas av J S ridkonsult och gården lägret hölls på heter Åkerby.

Det var en fantastiskt rolig upplevelse som varmt rekommenderas!
En weekend med två ridlektioner alternativt uteritter per dag på mysiga och välutbildade islandshästar. Vi övernattade i små stugor på gården och bjöds på fantastiskt god mat.  På gården finns utöver hästarna också andra djur. Bland annat två otroligt söta små åsnor och ett par nyfikna getter som dyker upp lite här och var.
Janncike som driver gården är verkligen en multikonstnär, full av energi. Förutom att driva gården med ridskola, turridning och inackorderingar, agerar hon hovslagare och lagar goda måltider. Vi kände oss verkligen välkomna och hade en väldigt rolig helg.

 Utöver ridning  badade vi i bubbelpoolen och fick tid för att umgås med varandra och de övriga lägerdeltagarna. Dessutom fanns möjlighet att i samband med lägret boka massage eller andra behandlingar.
Cissi och jag passade dessutom på att ta en skogspromenad i jakt på svamp. Förutom en härlig promenad kom vi tillbaka med en liten hink kantareller, så vi var nöjda.

Under vår helg red vi två ridlektioner och två uteritter. Uteritterna hölls i högt tempo i vacker och varierande miljö. Ridlektionerna hölls på ridbanan och var inspirerande och utvecklande. Jannicke förklarade på ett tydligt sätt grunderna för ridning med islandshäst, samt hur just vi skulle utveckla vår ridning. Vi fick själva bestämma om vi ville rida ut eller rida på banan, samt önska om det var något speciellt vi ville öva på.

Om du funderar på att åka iväg på en ridweekend eller göra en uteritt så rekommenderar jag varmt ett besök på Åkerbygård.

Soliga hälsningar från Sara

Min mysiga ridlägerhäst Sunna
Min mysiga ridlägerhäst Sunna