bo i stuga Bland dovhjortar, bisonoxar och älgar

I maj 2021 hoppade 2 vuxna och 3 barn in i bilen för en minisemester i Falköpingstrakten. Vårt mål med resan var Wrågårdens älgpark. Där skulle vi bo i en stuga som ser ut som en bisonko med älgar och dovhjortar runt knuten.

Motorsågskonstnären Sören Niklasson har designat fyra unika stugor, Älgtjuren, Älgkon,  Bisontjuren och Bisonkon. De är fina att se på utifrån och de smälter vackert in i miljön. Även på insidan är de spännande att utforska med små loft och roliga detaljer. De har en mysig och hemtrevlig känsla. Stugorna är placerade i anslutning till vilthägnet, så att man kan se djuren strosa runt.

På dagen gick vi promenaden runt hägnet och kunde mata dovhjortar och älgarna med äpplen som vi hade tagit med oss hemifrån. Vi hade skurit äpplena i mindre bitar och lagt i påsar så varje barn fick varsin påse. Det var väldigt uppskattat att få mata djuren. 

Efter promenaden åt vi lunch på Wrågårdens café. De hade väldigt goda och matiga pizzor. De har även en liten gårdsbutik där du kan köpa buffelkött, kryddor och annat smått och gott. Pizzan med buffelkött var väldigt god,  Sara uppskattade sin vegetariska pizza och barnen var nöjda med sin pizza med skinka och ananas.

Efter lunchen lekte barnen på lekparken. Det erbjuds flera olika aktiviteter, oftast obemannade, till en avgift. Ex finns fotbollsgolf och familjekamp. Vi testade inget av dessa utan barnen nöjde sig med att leka lite fritt innan vi gick tillbaka till stugan för lite kortspel och nedvarning. Då stugorna inte har någon direkt utrustning förutom ett kylskåp och en vattenkokare får man planera sin vistelse utefter detta. En grill finns så vi hade packat ner kol och var beredda på att göra en mysig grill-middag. Vi hade dessutom tur med vädret och kunde äta utomhus. Känslan var mäktig när vi stod och grillade och samtidigt kunde se på en av älgarna som gick ner till vattnet för att dricka och bada.

Saga ansvarade för grillningen
Saga ansvarade för grillningen

Efter maten gick Linda, Saga och Nicole på en kvällspromenad och tittade på bisonoxarna och Sara och Oliver förberedde efterrätten. Åh vad gott det var med grillad banan med choklad! Lindas favorit är s´mores som består av  varm marshmallows, choklad, och två havrekex.

Efter mer än ett år med Covid19 och social distansiering kändes detta som en bra variant att kunna hitta på något riktigt kul på ett säkert sätt. Man strosar runt på egen hand och tittar på djuren och bor i egen mysig stuga.

Vi trivdes på Wrågården och hade en mysig weekendresa. För att det ska bli bra krävs det dock viss förberedelse och packning. Stugorna har inget rinnande vatten och ingen köksutrustning utöver kylskåp och vattenkokare, vilket gör att man får tänka till kring maten.  Vi valde att äta lunchen på deras café, grilla till middag och äta enkel frukost med yoghurt och smörgås. Eftersom det inte ingår köksutrustning måste man komma ihåg att ta med egna glas, bestick och tallrikar etc.

Vi hade jättemysigt när vi grillade. Vädret var fint så vi satt ute och kunde titta på djuren samtidigt som vi åt gott. Dock är vi lite osäkra på hur vi hade upplevt det hela om det varit dåligt väder och det enda sättet för matlagning är grillning och det var trångt med sittplatser inomhus. Men som sagt hade vi tur och fick en fin kväll då grillning passade perfekt!

En annan detalj som är viktig att komma ihåg är att det ingår inte sängkläder. Det finns att hyra men vi tyckte det var dyrt och tog med egna. Så det behövs ganska mycket packning för en övernattning.
Även om det inte finns rinnande vatten i stugorna så finns det en väldigt fin dusch och toalett i anslutning till de fyra stugorna, men man har alltså ingen egen toalett i stugan utan endast gemensamma toaletter och duschar.

Det var väldigt kul att vakna upp efter en god natts sömn och titta ut genom fönstret och se djuren ströva där ute.
Barnen tyckte mycket om Wrågården och även vi vuxna hade en härlig helg och vi rekommenderar varmt att ni åker dit. Vi sov över men det går också att bara åka dit och ta en promenad runt vilthägnet eller boka in en bisonsafari.

 

plus och minus

+ En rolig och annorlunda övernattning
+ En naturupplevelse utöver det vanliga
+ Kul för hela familjen
+ Mysiga stugor 
+ Ett mysigt café med trevlig gårdsbutik

- Det behövs mycket packning eftersom det inte ingår så mycket i stugorna
- Eftersom det inte finns möjlighet till annan  matlagning än grillning så är det en ganska väderberoende.
 

Efter lite god fika på Wrågårdens cafe begav vi oss hemåt.
Efter lite god fika på Wrågårdens cafe begav vi oss hemåt.