En dagstur till seattle - tulpaner och nirvana

Tulpanfestivalen i Skagit County
Seattles landmärke Space needle Seattles landmärke Space needle
Min kompis Ayoe bor utanför Vancouver i Kanada. Hon åkte dit som utbytesstudent och blev kvar. Vilket gett mig möjligheten att hälsa på. 

När jag var där påsken 2015 bestämde vi oss för att ta en tripp till Seattle. Sova över en natt och sedan åka tillbaka följande dag. Det blev en lyckad roadtrip. 

Först körde vi den korta biten till amerikanska gränsen. Där tog det oss en och en halv timme innan vi fick passera. 40 min av den tiden var extra tid beroende på att Ayoe uppgav att hon hade  med sig en banan till sin son. Det gjorde att vi fick stå en bra stund i en speciell kö för jordbruksfrågor och sedan lämna ifrån oss bilnyckeln så att de kunde söka igenom bilen. Det riktigt dumma var att Ayoes man passerat gränsen en vecka tidigare och då fått infon att äpplen inte fick passera men banan gick bra. Men vi insåg att man inte tjafsar med en amerikansk tulltjänsteman.

Äntligen var vi på väg igen!
Vi gjorde ett stopp på Tulpan festivalen i Skagit County. Vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss av en tulpanfestival men det visade sig vara mysigt. Mängder av fält med långa rader av tulpaner i olika färger, en tulpanutställning, ett litet café och en butik. I butiken såldes all form av konst med tulpanmotiv, men även lökar. Men efter"bananincidenten" funderade vi inte på att köpa något.

Efter det begav vi oss till Seattle och checkade in på vårt hotell. Hotellet var trevligt med bra läge. Låg precis vid vattnet men med promenadavstånd till centrum.

Vi tog en promenad till Pike place market. En myllrande marknad med typ allt. Hantverk, fisk och lokala specialiteter som körsbär i choklad. Om du är i Sealltle så missa inte ett besök på marknaden.

Dagen därpå begav vi oss till området runt Space needle. Där finns en mängd olika sevärdheter att se och besöka. Vi valde att besöka EMP-museum ett museum specialiserat på sci fi och musik. Det var nog de trevligaste och roligaste museum jag besökt.

Sci fi-delen skippade jag. Men besökte utställningarna om fantasy och skräckfilm. De hade ett musiklab där man fick experimentera med riktig utrustning vilket visade sig vara superkul för stora och små. Roligaste tyckte jag att det var att se utställningen om bygdens söner Nirvana. Lite nostalgi för mig som var helt frälst på dem när jag var tonåring och såg på MTV. 

Vi bestämde oss för att inte åka upp i Space needle för köerna. Utan istället shoppade vi choklad i deras shop.

På vägen tillbaka till Kanada stannade vi på en stor outlet där vi tillbringade två effektiva timmar med att shoppa billiga märkeskläder.

Slutsats av resan är att Seattle definitivt är värt ett besök. Dessutom rekomenderar jag ett besök längre än våra 24 timmar. Här finns mycket att se och göra.

Hälsningar från  Sara
Tulpanfestival
Gatukonst på väggen till en bilfirma
Pike place market
Sara testar rollen som DJ på EMP museum
Orginalfotot till Nirvanas Nevermind album. Fotot är inte särskilt bra då bilden låg i en glasmonter. Jag älskar den handskrivna texten uppe i högra hörnet. Man får en bild av diskussionen som måste skett bakom kulisserna när man valde detta ikoniska fotot.

Kommentarer