matvandring i soho

Jag tycker om att lära mig nya saker, och då är en guidad tur en riktig bra idé. På många resmål finns det så kallade gratis guidade turer. Alltså turen kostar inget men dricks till guiden är uppmuntrat. Har provat den typen av turer på olika ställen och de har alltid varit bra.
Så inför Londonresan satt jag och googlade efter guidade turer där man tittar på gatukonst. Plötsligt hittade jag en tur för "foodies" i Soho istället, det vill säga en gratis guidad matvandring där man både blir guidad runt och får nya matupplevelser. Perfekt för mig!

Vi möttes upp vid Piccadilly Cirkus. Totalt blev vi 9 personer i gruppen. Amerikaner, Australiensare och jag. Upplägget var enligt följande: Att ta en trevlig promenad runt i Soho området medan vår guide Dawn berättade fakta och intressanta anekdoter från området och om dess matkultur. Då och då stannade vi till på spännande matställen.
Turen var gratis men vi fick betala för maten, men den var inte särskilt dyr. Om du inte vill smaka på en viss rätt, så gör du helt enkelt inte det och självklart så betalar du inte för den. Kort sagt du betalar bara för det du vill äta.

Sushistrut med wasabi och tonfisk på en brasiliansk/japansk restaurang
Sushistrut med wasabi och tonfisk på en brasiliansk/japansk restaurang

Det var väldigt olika karaktär på våra matstopp, men allt var riktigt gott. Vi stannade och mumsade allt från varma mackor till glass och sen vidare till en japansk/brasiliansk  restaurang för sushistrutar. Turen gav verkligen mersmak, så alla ställen vi stannade på vill jag gärna besöka igen.

Av  alla rätter vi provade så var nog glasstället roligast. Det heter Gelupo  och där serveras egentillverkad glass och annat smått och gott. Glassmakerna varieras ofta och består av både klassiker och oväntade smaker. Lyckligtvis bjuds det på smakprov, så att man kan testa om det är galet men gott eller bara galet. Glass med smak av gorgonzola, dadlar och valnöt lät helt galet men jag ville ge det en chans. Efter mitt smakprov kände jag definitivt inget sug efter mer. Däremot tyckte jag mycket om glass med smak av "ricepudding with cherry sauce". Så även om du inte går matvandringen så rekommenderar jag en tripp hit bara för att mumsa glass.

 Tyvärr skulle vi också stanna för att smaka på en slags kinesiska bullar i China Town, men när vi kom dit så var de inte färdiga. Vi hann tyvärr inte gå till något ersättningsställe, så jag får försöka äta det nästa gång jag är i London istället.

Om du ska till London och tycker om mat så är detta mitt bästa tips. Det var roligt, gott och lärorikt!

Smaklig måltid!

Sara

På melt room åt vi grillade mackor. På sin meny har de lite oväntade kombinationer som nutella med mascarpone . Jag var lite feg och tog klassikern med tre sorters ost.
På väggarna på Melt room fanns tavlor med "nödrimsaktiga" gåtor
På Gelupo serveras den godaste och den konstigaste glassen jag ätit i London.
På Gelupo serveras den godaste och den konstigaste glassen jag ätit i London.