Hitta rätt boende när du semestrar i en storstad

Vi älskar att resa och gör det helst så ofta som möjligt. För att det ska vara möjligt gäller det att hålla koll så att vi inte betalar onödiga pengar, men också få det så bra som möjligt på resan.  Här har vi samlat våra bästa tips för praktiskt, trevligt och lite mer ekonomiskt resande när ni ska göra en resa till en stor stad.

Hur hittar man rätt boende i en storstad?
1.
Läs på lite om staden och de olika stadsdelarna. Finns det något område som verkar extra mysigt eller områden du bör undvika att bo i?  Vad är viktigast för dig? Centralt läge? Nära till flygplats? Närhet tlll shopping och nöje?
Om du har allt du vill se och göra inom gångavstånd behöver du inte lägga pengar och tid senare på kollektivtrafik eller taxi. Så att kolla upp i förväg ungefär vart du vill bo underlättar om du bokar boende via en bokningssajt.

2. Vill du bo på på hotell, i lägenhet eller ett enklare boende?
Alla sorter har sina fördelar och nackdelar. På hotell har du tillgång till en reception där du kan få hjälp och ställa frågor. Dessutom behöver du inte tänka på städning m.m.
I lägenhet är boendet ofta mer avslappnat, med möjlighet till matlagning . Perfekt om ni är en större grupp eller familj som reser ihop. Många gånger går det att hitta prisvärda lägenheter i mysiga områden i storstäder.
På ett vandrarhem kan du få ett eklare boende till en billigare peng. Många gånger blir det en mer personlig stämning på vandrarhem eller hostels.

3. Sök på hotellsajter som booking.com , hotels.com, hostelworld.com  mfl för att hitta olika alternativ och jämföra priser.

4. När du hittat ett alternativ som passar dig, boka. Ligger din resa långt fram boka gärna med gratis avbokning och bevaka bokningssajterna. Ibland sänker de priserna på rum och du kan få rum upp till 50-60% billigare än ditt utgångspris. Vi bokade ett rum till Helsingfors, 2 nätter på ett hotell. Några veckor innan avresa sänktes priset på rummet med 30% och vi kunde boka ett nytt rum och minska kostnaden med över 1200kr och avbokade det ”gamla rummet” gratis.

5. Har du hittat ett hotell via en bokningssajt, gå även in på hotellets egen hemsida. Ibland är priset mkt billigare genom att boka genom hotellet direkt. Man kan spara hundralappar till tusenlappar på det. Ex. Linda hittade ett hotell till Barcelona. Bookings pris var  8500kr för fem nätter. Via hotellets hemsida kunde hon boka ett likadant rum för 7500kr för fem nätter.

6. Sist men inte minst LOCATION. Är du bara några dagar i en storstad bo så centralt som möjligt. Det brukar vara en bra utgångspunkt för att hinna uppleva så mycket som möjligt. Har du några fler dagar kan man med fördel hitta billigare boenden med bra transportförbindelser såatt  man kan ta sig runt och utforska staden


Hälsningar Linda och Sara