MINisemester i Göteborg på begränsad budget

 Förra helgen åkte jag, Linda, iväg på en övernattning på hotell med barnen, tillsammans med min syster.
Då reskassan är skral gjorde vi det med liten budget men barnen var lika glada och nöjda ändå.

Vi började utflykten med att äta på Subway, som finns på flera ställen i Göteborg bland annat på Centralstationen. Därefter checkade vi in på Winn hotell i Göteborg. Ett trevligt hotell en bit utanför centrum. De har en pool som är öppen kl 8-23 (kl 21-23 end för vuxna).

På kvällen åkte vi in till centrala Göteborg och åt tapas på restaurang Pinchos Heden. En trevlig restaurang med cirkustema. Man beställer all mat via en app i telefonen, vilket speciellt barnen brukar tycka är roligt.

Dagen därpå började vi med ett morgondopp i poolen och sedan åt vi en god hotellfrukost. Glada och med lite ny energi åkte vi hemåt

Här är Lindas bästa tips på hur man kan åka på en budget getaway

  •  Leta erbjudanden. Ibland har hotellen billiga och bra erbjudanden. Är barnen inte så stora kan man tränga ihop sig med två sängar så blir det ännu billigare.
  •  Bli medlem i bonusklubbar. Jag hade lyckats spara ihop bonuspoäng till en gratisnatt, så vår övernattning kostade 0 kronor.
  • Leta erbjudanden på restauranger. Vi hade tur så det var subway-dagen med två mackor till priset av en på Subway.
  •  Om ni ska gå ut och äta, välj en restaurang med smårätter (ex tapas, meze) där man kan beställa in lite olika beroende på hur hungrig man är.  Någon kanske bara vill äta något litet medans någon annan kanske är jättehungrig och vill ha många rätter. Då kan man anpassa antalet rätter efter sin budget

Hoppas att ni får glädje av tipsen så att ni får möjlighet att lyxa till det i vardagen!

Hälsningar från Linda
Restaurang Pinchos har ett mysigt cirkustema.
Restaurang Pinchos har ett mysigt cirkustema.